fbpx

Analiza lunii Martie 2021

Sal’tare aventurierule. N-am apucat sa clipesc ca a mai si trecut o luna. Cum suntem la inceput de Aprilie, sa vedem ce s-a intamplat in Martie.

Rata de economisire (RE)

Nu pot absolut deloc sa ma plang de ratele de economisire de pana acum pe acest an.

  • RE Martie 2021: 85.47%
  • RE year-to-date (YTD): 85,57%
  • RE total de la inceputul carierei: 74,29%

Sincer, m-a luat prin surprindere o rata de economisire atat de mare pe Martie. In principiu ea nu se datoreaza faptului ca am avut castiguri extraordinare, ci pentru ca pur si simplu nu am avut mai nimic ca si cheltuieli in afara de cele curente (mancare, intretinere, casa etc).

Ce-i drept nici vremea nu a fost excelenta si nici pandemia in care traim nu au incurajat cheltuielile in aceasta luna.

De altfel, acest lucru se observa si in graficul de mai jos ce arata veniturile (obiectiv vs realizat).

Se vede cu usurinta ca nu a fost vorba de niciun spike al veniturilor in Martie.

Pentru Aprilie insa, stiu deja ca va fi un spike. Cel putin asa estimez. In acelasi timp stiu si ca din Iunie nu voi mai avea venit activ deoarece dupa cum s-ar putea sa stii deja, voi intra intr-un an intreg sabatic.

Astfel, Iunie 2021 va marca prima luna din viata mea cand ma voi folosi de banii pasivi veniti din investitii si voi lua in considerare pe graficul de mai sus si acest tip de venit. Va fi interesant de vazut ce rata de economisire va rezulta. Eh, bineinteles ca eu cam am deja o banuiala 😉

Investitii pe bursa

YTD randamentul portofoliului la bursa este de 11.3%. Acesta este net de taxe / impozite si este exprimat in EUR.

Personal, sunt extrem de multumit. Ma uitam doar in ultimii 2 ani si 3 luni, adica 2019-astazi, si vad o marire a portofoliului de aproape 80%. Acest lucru doar din cresterea lui proprie. Practic vorbesc de randamentul total din ultimii 2 ani de zile. Absolut fabulos. Mai ales ca aici nu includ investitiile tactice, care evident au un randament mai mare. (dar si un risc mult mai mare).

Sa fie anul 2021 cel care marcheaza “dublarea” portofoliului in 3 ani ? Sincer…nu stiu si nici nu-mi pasa. Eu imi vad de treaba si investesc eficient in continuare. Daca esti curios si nu stii deja cum investesc pe bursa, poti rasfoi blogul, iar daca vrei chiar mai multe detalii, poti vedea in cursul de investitii eficiente pe bursa.

Investitii imobiliare

Pe acest domeniu continui sa fiu fericit pentru ca nu am niciun apartament neinchiriat. In acelasi timp, cam ca aproape in fiecare luna de altfel, sunt cu ochii ca pe butelie pe piata. Practic sunt mereu in cautare de bijuterii imobiliare.

In acelasi timp, finalul de Martie m-a gasit si intr-o ipostaza noua interesanta. Am inceput usor, usor sa ma uit de un apartament simpatic in care sa stau in chirie din Iunie cand voi reveni dupa 9 ani de zile in Romania – Bucuresti. Hmm expat in propria tara – orasul natal. Va fi interesant.

Daca vrei sa ramai la curent cu ce scriu pe acest blog, dar si cu noutatile pe care ti le pregatesc din greu si care vor tot aparea, nu ezita sa te inscrii folosind campurile de mai jos.

Inregistrare:

Ciao si pe curand.

Disclamer: Nu sunt consultant sau planificator financiar. Nu recomand niciun fel de investitie in niciun produs. Tot ce scriu atat in acest articol cat si pe blog nu este altceva decat o opinie personala. Sunt banii tai si este treaba ta ce faci cu ei.

2 thoughts on “Analiza lunii Martie 2021”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.