fbpx

About

Salut,

Bine ai venit pe blogul meu. Eu sunt Domnul CarutaCuBani si am 34 de ani. Sunt originar din Bucuresti, dar locuiesc in Belgia si lucrez in Luxembourg. Din 2018 sunt si mandrul detinator al cetateniei belgiene.

Despre mine

In viata de zi cu zi sunt consultant specializat pe transformarea / automatizarea / digitalizarea / construirea strategiei bancilor in domeniul private banking – wealth management. Am trecut prin roluri tehnice, functionale, business, strategice, you name it. Intrebarea „De ce” imi sta mereu pe limba si nu pot sta linistit daca nu challenge-uiesc in mod constant status quo-ul. Rezolvarea problemelor este activitatea mea preferata.

Cu siguranta sunt unul dintre cei mai pasionati romani cand vine vorba despre investitii personale in imobiliare. La nivel tehnic stiu (aproape) tot ce tine de constructia unui imobil. Am studiat ingineria civila la 3 universitati diferite si am diploma dubla de masterat de inginer constructor. Desi am numai 33 de ani, am experienta de peste 17 ani in piata imobiliara din Romania. Analize tehnice, financiare, sociale sau psihologice in imobiliare sunt lucruri pe care le fac constant de ani de zile.

Nu neglijez deloc nici investitiile pe bursa, avand 3 tipuri de portofolii

  1. Pe termen lung, unde am in principiu doar ETF-uri unde sunt tilt-uit geografic, pe factori si pe 2 industrii de la media ponderata pe capitalizare globala
  2. Pe termen mediu, unde am in principiu actiuni, dar si ETF-uri cumparate tactic.
  3. Pe termen scurt (specula), unde am de asemenea actiuni individuale + crypto.

De ceva timp lucrez sa devin independent financiar din pespectiva oricarei tari din lume. Pe scurt, anual vreau sa obtin din venituri pasive mai mult decat cheltuiesc. Probabil numai printr-un mare ghinion nu mi-as atinge obiectivul in doar cativa ani pentru ca bulgarele de zapada financiar se rostogoleste deja de ceva timp si tot creste din proprie inertie. Astazi sunt independent financiar din perspectiva a 189 de tari din 195 total.

Sunt impotriva cheltuielilor irationale, pe care de altfel le evit intotdeauna. Nu sunt insa un sustinator al frugalitatii.

Despre blog

Din pacate in Romania este o lipsa de educatie financiara absolut abominabila. Prin acest blog vreau sa aduc si eu un strop de contributie la educarea financiara a romanilor.

De asemenea, am observat ca in Romania este o lipsa acuta de articole de calitate legate de investitii imobiliare si pe bursa. Imi propun ca acest blog sa devina cea mai de calitate sursa de informatie din Romania pentru persoanele interesate de investitii imobiliare, pe bursa si cresterea accelerata a veniturilor active.

Nu in ultimul rand vreau pur si simplu sa-mi urmaresc propriul parcurs catre independenta financiara la nivel mondial. Adica chiar si in Monaco 🙂