fbpx

Analiza lunii Mai 2021

Sal’tare aventurierule. Tocmai am lasat in urma una dintre cele mai importante luni: luna Mai.

Domnule CarutaCuBani, de ce este atat de speciala luna Mai ?

Pentru ca aceata a fost ultima luna inainte de anul meu sabatic. Dar sa lasam acest subiect pentru alt articol. Tot ce iti pot zice acum este ca incepand cu aceasta luna voi fi mai activ pe carutacubani.

Momentan sa vedem cum au mers lucrurile in aceasta luna.

Rata de economisire (RE)

Si in aceasta luna a iesit o rata de economisire fantastic de buna:

  • RE Mai: 76.85%
  • RE YTD: 80.54%
  • RE de la inceputul carierei: 74.83%

Ma asteptam la o RE mult mai mica tinand cont ca am macelarit cardul pentru programarea vacatelor de vara, insa a compensat un venit activ generos. Nu ma plang.

In materie de obiectiv pe venituri pe 2021, acesta este depasit bine de tot.

Tinand cont ca din Iunie 2021 nu voi mai avea niciun venit activ (de la munca), de acum incolo voi continua acest grafic plotand venitul pasiv. Pe Iunie, in mod exceptional ma astept sa mai am niste ramasite de venit activ, insa din Iulie incolo vor fi 100% din investitii.

In acelasi timp mi-am propus sa-mi cresc cheltuielile pe anul acesta cu 40%. Nu de alta, dar chiar si asa tot estimez un RE la final de an de 70%-75%.

Sunt curios ce o sa iasa. Oricum ar fi, va fi foarte interesant, caci ma voi baza doar pe veniturile pasive. Daca va mai pica ceva activ din stanga, sau dreapta pur si simplu o sa ii pun intr-un cont separat si aia e.

Investitii pe bursa

Pe bursa lucrurile merg excelent. Portofoliu pe termen lung are un randament YTD de 15.1%. Acesta este exprimat in EUR si este net de taxe si impozite. Ca si cum as lichida totul acum.

Altfel, momentan sunt aproape inundat de analize pentru ca iau in considerare mici schimbari ale portofoliului. Istoric vorbind, cam la fiecare an am facut cateva mici schimbari si mi-a mers excelent pana acum.

Voi vorbi mai multe in viitor. Unele subiecte vor fi abordare pe blog, altele vor fi incluse in update-ul pentru Cursul de investitii eficiente pe bursa pe care sper sa-l publicam in vreo 2 saptamani. Evident, cei care il aveti deja, veti beneficia de update gratuit si veti primi un e-mail cand este publicat.

Investitii imobiliare

Aici totul merge snur. Niciun apartament neinchiriat. In acelasi timp eram gata sa mai fac o achizitie, dar a picat treaba. Era vorba despre un apartament intr-un bloc nou.

Sunt cu ochii in patru, in discutii cu diverse persoane etc. In acelasi timp insa nu ma grabesc. Niciun investitor in imobiliare nu ar trebui vreodata sa se grabeasca. Tine minte, tu, cel care ai banii ai toata puterea. Tu poti cumpara orice, oriunde in lume. Cel care vinde apartamentul insa…nu il poate lua in carca.

In acelasi timp lucrez intens si la update-ul pentru Cursul de investitii in imobiliare, care ar trebui sa fie gata tot in vreo 2 saptamani. Cei care l-ati cumparat deja, veti primi de asemenea un e-mail 😉

Instagram

De mult timp voiam sa postez si pe instagram, iar daca tot mi-am inceput anul sabatic, am zis ca este momentul perfect.

De vreo 2 saptamani am inceput sa postez diverse carduri sub numele “carutacubani“. Te incurajez sa ma urmaresti acolo pentru ca postez destul de des, de vreo 6-7 ori pe saptamana.  O poti face dand click aici.

Atasez si 2-3 carduri ca exemplu ce postez acolo.

Ciao si pe curand.

Pentru ebook-ul gratuit “Cum să investești eficient pe bursă” click aici.

Disclamer: Nu sunt consultant sau planificator financiar. Nu recomand niciun fel de investitie in niciun produs. Tot ce scriu atat in acest articol cat si pe blog nu este altceva decat o opinie personala. Sunt banii tai si este treaba ta ce faci cu ei.

4 thoughts on “Analiza lunii Mai 2021”

  1. Ciudat ca pana acum nu e nici un comentariu, asa ca imi revine mie aceasta onoare. Asteptam cu interes startul investitiilor tactice pe BVB 😉

  2. Domnule Căruța cu bani, felicitări pentru analiza și mai ales pentru rezultate! E cu adevărat inspirațional să văd că se poate ajunge la o RE așa mare sau la un portofoliu așa de solid. Sunt la început în domeniul investițiilor, dar voi continua să revin pe blogul tău (în timp xe pun în practică ce învăț de la tine).

    Keep up the good work!
    PS: Nu mai e singur comentariul lui Andrei. 😃

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.