fbpx

Analiza lunii Iunie 2019

Sal’tare aventurierule. Wow, deja am lasat in urma jumatate de an. Astazi ma voi uita rapid la realizarile lunii Iunie.

Din pacate astazi nu prea am timp de scris prea mult asa ca n-o mai lungesc si trec la treaba.

Rata de economisire

In Iunie m-am ales cu o rata de economisire de 62.98%.

Ca procent, arata doar OK, nici excelent, dar nici rau. In cifre absolute insa arata superb. Ca suma absoluta economisita a fost cea mai buna luna din an, mai buna si decat Martie, unde am avut o rata de economisire de 86%.

De ce totusi ca procent este doar 63% ? Pentru ca am avut niste cheltuieli mari luna aceasta cu o renovare de apartament. Au mai fost si alte mici cheltuieli gen plata unei vacante, dar ponderea acesteia nu a fost prea mare.

Venituri

La job a fost o luna buna din punct de vedere financiar.

Oi face eu educatie financiara aici pe gratis, acesta fiind un hobby, insa la munca, cand vine vorba despre bani, trust me, I’m a real badass…

Investitii pe Bursa

Nimic spectaculos aici. Randament year-to-date (YTD): 15.91%. Randamentul este exprimat in EUR si este net de taxe si comisioane. Cu alte cuvinte, daca as vinde astazi, acesta ar fi profitul meu net in EUR de pe anul acesta dupa ce-mi platesc toate obligatiile. Nu ma plang, chiar deloc.

Investitii imobiliare

Nimic interesant nici aici. Anul acesta am avut cateva incercari esuate de a mai cumpara, insa nici luna aceasta nu prea am avut timp de cautari. In rest, chiriile merg, fara vreun incident (major).

Oricum, sunt intr-un proces de gandire intensa. Nu vreau sa cumpar in Bucuresti decat daca gasesc un adevarat diamant, altfel nu ma grabesc deloc. Asta pentru ca inca nu m-am decis daca la anul sa fac o investitie mai mare in Belgia sau nu. As lua un imobil mai mare de vreo 2 etaje pe care sa il transform in 3-4 apartamente.

Domnule CarutaCuBani, nu ziceai ca in Belgia randamentele la imobiliare sunt mult mai mici ?

Asa este, insa randamentele explodeaza daca construiesti, sau renovezi tu singur, cu echipa adusa de tine. Am prins experienta si pe Belgia, stiu exact de unde sa cumpar, ce sa cumpar, unde este mai ieftin per material, as avea oameni, am vazut legislatia pe electric etc. De unde stiu ? Simplu, am renovat deja un apartament si aici.

In fine, inca sunt in proces de gandire caci am si alte proiecte pe spinare, care ar putea fi game changer.

Job

O luna foarte interesanta la job. Saptamana trecuta am avut ocazia sa iau cina cu cea mai bogata persoana pe care o cunosc, upper end al clasei ultra high newtworth individual. A fost o experienta super caci ne-am inteles de minune. Dupa cina am mai mers intr-un bar unde am stat pana pe la 12 noaptea, iar apoi am mai stat de vorba pe strazi pana la 1-2 dimineata.

Domnule CarutaCuBani, despre ce ati vorbit ?

In principiu am discutat despre investitii si tehnologie in banking. Am invatat in cateva ore enorm de la aceasta persoana, avand printre altele si un business pe imobiliare imens. M-a surprins placut ca era interesat de situatia mea, iar dupa ce mi-a analizat-o am primit o groaza de sfaturi, intinzandu-mi chiar o potentiala mana de ajutor.

A da, in companie s-a introdus o noua pozitie in grila standard: Assistent Manager. Stiu, suna ca naiba, gandindu-ma la nimic altceva decat la secretara. Zic ei ca aceasta functie este un fel de Manager la inceput de drum, o pozitie de tranzitie de la consultant senior la manager. Whatever, ideea este ca acum sunt secretara, ups Assistent Manager.

Pe final

Am primit mai multe mesaje, fiind intrebat daca prezentarea mea de la Money Days va fi disponibila.

Am ales ca prezentarea mea sa nu fie vanduta dupa eveniment persoanelor care nu au participat la Money Days. Cu alte cuvinte, nu va fi inclusa in pachetul de vanzare al prezentarilor in format video.

Am luat acesta decizie din 2 motive:

  1. Nu ar fi fost corect fata de cei care au venit sa ma vada la eveniment. Au fost persoane care au venit si din alte tari special pentru asta…
  2. Ar fi trebuit sa cedez drepturile de autor asupra prezentarii, aceasta urmand apoi sa fie vanduta de organizatorii evenimentului. Nu m-am simtit confortabil cu acest lucru.

Gata ca in 8 minute intru in sedinta.

Ciao si pe curand.

Disclamer: Nu sunt consultant sau planificator financiar. Nu recomand niciun fel de investitie in niciun produs. Tot ce scriu atat in acest articol cat si pe blog nu este altceva decat o opinie personala. Sunt banii tai si este treaba ta ce faci cu ei.

3 thoughts on “Analiza lunii Iunie 2019”

  1. Doar o curiozitate : rata de economisire este din venitul activ?
    Ce suma lunara cheltui pt cosul ‘zilnic’ ?
    Mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.